toeters slingers en balonnen..... - Reisverslag uit Luang Prabang, Laos van Joris en Leonie Velders-Romijn - WaarBenJij.nu toeters slingers en balonnen..... - Reisverslag uit Luang Prabang, Laos van Joris en Leonie Velders-Romijn - WaarBenJij.nu

toeters slingers en balonnen.....

Door: jorisenleonie

Blijf op de hoogte en volg Joris en Leonie

05 Oktober 2011 | Laos, Luang Prabang

het afzien is nu echt begonnen.....
(o wat hebben ze het zwaar, ik hoor jullie thuis denken, maar lees voordat je kunt oordelen :P)

Hoi allemaal

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat wij een stukje hebben geplaatst. We hebben ook zo enorm veel gedaan dat het ook wel weer tijd is voor een update :)

We waren gebleven in Chiang Mai, wat een gave stad! Er hangt een hele fijne sfeer en er is een heleboel te doen. De eerste nacht sliepen wij in een wat luxer hotel. Hierna zijn we doorgegaan naar een erg leuk hostel, aan het water, wat er op de site super leuk uitzag. Het werd gerund door een Thaaise vrouw die in Nederland had gewoond, maar wat wij niet wisten. We waren dus erg verrast met ‘’goedemorgen’’ aangesproken te worden. Het is vreemd om te merken dat mensen in een luxe hotel, die nette kleding aanhebben, met een koffer op wieltjes lopen en aankomen in een taxi heel anders worden behandeld dan wij met onze volgepropte backpacks die aankomen in een tuktuk tussen de locals. De ene keer is het “hello Sir can i take your bag” en wordt de deur voor je open gehouden met een vriendelijke glimlach en de andere keer is het “daar de trap op is de receptie….” En moet je het verder zelf maar uitzoeken.. Het ergste is nog dat de kamer 3x zo duur is, maar je apart moet betalen voor water en internet, terwijl bij het goedkope hostel dat allemaal gratis was… In elk geval: wij hebben lekker een luxe nachtje gehad, maar voelden ons fijner in het hostel langs het water. Leuk alleen dat het regenseizoen is en het zo enorm hard regende dat de rivier uit zijn oevers was getreden. Ons hostel stond dus onder water. Steeds meer spullen werden weggehaald en uiteindelijk stonden we tot kuithoogte onder water. Maja….. We hebben het overleefd en zo lang de locals zich niet druk maken doen wij dat ook niet.

In Chiang Mai hebben we een eendaagse jungletrekking gedaan waarbij we een ritje hebben gemaakt op een olifant en gingen bamboo raften. Het was echt een hele gave dag. Zo raar om op een olifant te zitten, het hobbelt en bobbelt en je zit echt hoog! We liepen een stuk door de jungle en soms was het even spannend of de olifant het wel zou halen aangezien we een redelijk stijl bergje op liepen. We hebben hem goed beloond met banaantjes :) ook het bamboo raften was erg leuk. De rivier was door de vele regen iets wilder dan normaal, waardoor het soms best hard ging, maar waardoor het ook erg gaaf was! Ineens snel liggen omdat er een boom omgevallen was waar je onderdoor moest enz. Het wandelen door de jungle was een goede warming up voor wat ons het weekend te wachten stond… het beloofde niet veel goeds…..
Ook hebben we een scootertje gehuurd en zijn we de berg opgegaan om een tempel te bezoeken (Doi Suthep). Dit was een leuke rit en op de berg had je een super uitzicht over de stad! Verder zijn we naar het tiger kingdom geweest waar we hebben geknuffeld met tijgers en Joris heeft een baby tijgertje de fles gegeven! Het was echt te leuk! Zo bizar dat het gedrag van de beesten hetzelfde is als de katten thuis alleen als je je beseft dat je op een tijger ligt, dan is het ineens heel anders. Heel gaaf om een keer gedaan te hebben. Ook zijn we naar een olifantenshow geweest, wat ook wel leuk was om te zien, maar zo gericht was op toeristen dat het toch weer minder leuk is. Overal werd extra geld voor gevraagd, waardoor het soort van bedelen wordt, en dan gaat de lol er wat vanaf.

Vrijdag zijn wij met de bus naar de grens gegaan om Thailand te verlaten en Laos in te gaan. Het water was gelukkig weer gezakt en we zijn met droge voetjes in de bus gekomen. Bij de grensovergang hebben we erg moeten lachen. We moesten 35 dollar pp betalen voor ons visum en we hadden geld gewisseld bij het wisselkantoor. De man die we het geld gaven deed erg moeilijk over een ieniemienie scheurtje in het biljet. Later bleek dat wij een verkeerde datum hebben opgeschreven op onze visum aanvraag en daar werd niets over gezegd….. hoe bedoel je moeilijk doen om het moeilijk doen……

In Laos werden we zaterdag vroeg verwacht omdat wij de gibbon experience gingen doen. We hadden hier leuke dingen over gelezen op internet maar hoe en wat precies was nog niet helemaal duidelijk. We waren in elk geval voorbereid op een zware jungle trek van 3 dagen. De rit naar de jungle toe was al een hele experience opzich: waarom zou je afremmen op onverharde wegen in een blinde bocht??? Gewoon gas bij en toeteren werkt toch ook??? En dat was nog het gedeelte waar een weg was…. Na ongeveer 1.5 uur in een pick up werden we in een jeep gedropt en begon het ‘’off road’’ gedeelte van de rit. 6 toeristen en 10 thai-en (toen wisten we nog niet waarom zij ook mee gingen, snel werd duidelijk waarom).. Poeeeeeeeee. Na nog geen 100 meter hadden we al een lekke band, na 30 minuten dachten we dat we weer verder konden, maar net voorbij de bocht bleek er een boom op de weg te liggen. Na paar keer trekken met de auto toch maar een zaag erbij gehaald en na 1 uur in de brandende zon, 35 graden.. konden we eindelijk weer verder. Toen kwamen we erachter dat het regenseizoen was…. (ja we waren het bijna vergeten in die hitte) een en al modder dus we moesten een stuk bergje op glibberen omdat de auto het niet aankon. De auto is meerdere malen vast komen te zitten en Joris (die in zijn eentje meer kracht (gewicht) had dan 5 Thaaien) werd ingeschakeld en zat tot zijn knieën in de blubber….. Maja de auto was weer los en de konden weer verder….. en zo heeft de rit ongeveer 5 uur geduurd…. Stukje rijden stukje lopen auto duwen enz….
Een hele rit was het dus, maar toen moest de jungle trekking nog beginnen……. Wat was dat heftig zeg. Ruim een uur klimmen in de hitte over hele smalle ‘’paadjes’’ met een steile afgrond naast je en een baggerige ondergrond…. Niet altijd even leuk dus, maar de gids bleef maar herhalen ‘’ You go slow slow, it’s ok’’.
Helemaal kapot kwamen we boven aan en kregen wij onze harnassen aan om te kunnen zippen naar onze boomhut. Maar eerst nog een stukje klimmen om bij het platform te komen. Hier klik je jezelf met twee haken aan een staalkabel en rol je over de boomtoppen naar het eindpunt van de kabel (zie filmpje). Het is echt zo enorm gaaf en het was die helse tocht ernaartoe meer dan waard!!!! Onze boomhut was ook echt top en zeker het uitzicht in de ochtend was adembenemend. (zie foto). Je hoort de gibbons zingen terwijl je met z’n tweeën in een boomhut ligt en op de laatste dag hebben we een gibbon gezien vlak naast ons. Zo bizar! De terugweg ging en stuk gemakkelijker omdat we helemaal in een roes waren en ditmaal naar beneden liepen :) (gratis tip: doe de gibbon in het droogseizoen....)

Afgelopen 2 dagen hebben we op een boot over de mekong gevaren wat ook super mooi was en fijn dat we even konden ''bijkomen''. Fijn in de zin van lekker niet hoeven nadenken en naar het mooie uitzicht staren, maar Joris zat met zijn benen in zijn nek voor 9 ur achter elkaar! we zijn nu aangekomen in Luang Prabang. Wat we hier gaan doen weten we nog niet zo goed, we gaan morgen een plan maken :)
Het was een flinke update, maja we maken ook zoveel mee….. tot de volgende keer, met meer nieuwe avonturen :)

Kus
Joris en Leonie

• 05 Oktober 2011 - 15:10

Cas:

Tarzan en Jane zijn niets vergeleken met jullie. Aoeaoeaoeaoeaoea!
    Cool!

• 05 Oktober 2011 - 15:39

Gaby:

Haaai liefjes!
    WAUW WAT GAAF!!
    ik weet niet of ik dit gedurft had hoor! Hier was het fantastisch weer met 3 oktober, maar geen gibbon gezien :) wel hele fijne exemplaren van t mannenlijke geslacht!

XXX

• 05 Oktober 2011 - 16:08

Linda:

Klinkt weer superleuk!!! wel heftig hoor sommige dingen poee...

Veel plezier met plannen bedenken!!

liefs

• 05 Oktober 2011 - 16:45

Suus:

Vette filmpjes! Wat zijn jullie een bikkels!! XX!

• 05 Oktober 2011 - 18:09

Adinda:

Heeey,

wat doen jullie een hoop toffe dingen en zo herkenbaar de foto's van de tijgers en natuurlijk van de jungletocht ( de olifanten foto heb ik gewoon ook met precies hetzelfde lijstje, haha)

geniet nog maar heerlijk van al jullie avonturen!
    groetjes

• 05 Oktober 2011 - 19:39

Lenny:

inderdaad een flink verslag.Lijkt me echt eng: tijgers zo dichtbij...slapen bij gibbons....Jullie doen wel erg veel nieuwe indrukken op. Vermoeiend???

• 05 Oktober 2011 - 20:41

Carola:

Wouw wouw wuouw!!!!!! xxxx mis you

• 06 Oktober 2011 - 07:37

Lucie Snoepjes Markt:

Super gaaf zeg aan zo'n kabel naar een boomhut. Wat een geluiden in de jungle hè? Zo,n reis door de bergen in de bagger met 12 man op en in een jeep (je denkt in Nederland dat dat niet lukt) hebben wij ook beleefd. Kun je je niet voorstellen hoe dat is als je zo'n verhaal leest.
    Veel plezier, wat ik nog zeggen wil: je hebt in de jungle (en kleine plaatsjes) niet veel geld nodig, maar er zijn meer internet mogelijkheden dan pinautomaten (en sommige doen het niet). Houdt hier rekening mee.
    Groetjes Lucie.

• 06 Oktober 2011 - 14:22

Henk:

Hilarisch & hysterisch, jammer dat er geen geluid zit bij de filmpjes, iemand (Le?) moet toch gegild hebben tijdens het 'abzeilen', geen wonder dat die gibbons zich niet lieten zien ha ha ha. En dat modderbad ziet er ook indrukwekkend uit. Wat een wereldreis(-vakantie). Blijf genieten & be carefull! Errug cool!

• 08 Oktober 2011 - 08:23

Mandy:

Wow! Die jeep in de modder. Haha, dat jullie m er nog uit kregen! Ziet er weer leuk uit allemaal! Veel plezier in Laos.
    X mandy

• 09 Oktober 2011 - 07:56

Fiek:

Lees deze zondag jullie verslag. Leuk!!
    Veel fun en genieten! Kus fiek

• 09 Oktober 2011 - 09:13

Peter En Ella:

.Maar wij weten al lang dat Joris net zo sterk als Jerommeke is.Geniet verder Groetjes

• 11 Oktober 2011 - 14:35

Oma En Opa En Ton:

Fijn dat alles goed gaat
    Vooral doorgaan
    Alles goed bij ons.
    Liefs

• 12 Oktober 2011 - 09:17

Henk:

800.000 zandzakken moeten Bangkok droog houden, overal overstromingen en overvloedige regenval. Hoe is het nu bij jullie?