Het geluk hangt deze week aan onze witte billen
Door: jorisenleonie
Blijf op de hoogte en volg Joris en Leonie
07 Mei 2012 | Australië, Kalbarri
De week begon lekker rustig, maandagochtend hebben we wat door Fremantle geslenterd (een klein stadje onder Perth) en zijn wij op weg gegaan naar the Pinnacle Dessert. We hadden alleen wat moeite met de weg vinden en 2 uur later hadden we pas 60 kilometer gereden, zaten we nog steeds in een buitenwijk van Perth en hadden we enorm de slappe lach. De wegenkaarten zijn nog steeds een raadsel, alle verschillende kaarten hebben andere wegnummers/namen en als je het kaartje snapt dan maar hopen dat de borden de wegen hetzelfde noemen/cijferen…. Maar goed we waren onder weg, en dit keer geen kamelen maar emu’s die overstaken (ongeveer even groot als struisvogels…) Rond 5 uur kwamen we eindelijk aan waar we wilden zijn maar konden wij de bushcamping niet vinden waar we wilden slapen en zijn we op een bijzondere camping beland, met een grappig, maar kei dronken, eigenaar en een rondzwervend vrouwtje zonder tanden (ze hebben duidelijk indruk gemaakt).
Omdat we inmiddels al 100 kilometer boven de dessert zaten besloten we dit te bewaren voor de terugweg omdat we Daisy terugbrengen in Perth en dus sowieso terug moeten rijden. Dinsdag zijn de plannen vaak verandert waar we gingen stoppen, maar we zijn gewoon blijven rijden en hebben een super camping spot gevonden, op een berg, waar we genoten hebben van de prachtige zonsondergang en Le’s gekke fusion eten, wat verassend genoeg met de raarste ingrediënten bij elkaar toch weet te smaken. Omdat het zo mooi was vond Joris het doen van de afwas zelfs een feest. Ook woensdag hebben we vooral doorgebracht in de auto en hoe noordelijker we kwamen hoe heter het werd. De airco van de auto werkt niet heel best en buiten was het rond de 45 graden… De omgeving werd steeds meer een soort van savanne en hadden wij het gevoel dat er wel eens olifanten en leeuwen i.p.v. kangoeroes rond konden hangen. We zijn uitgekomen bij Exmouth waar we hierna 2 dagen hebben gesnorkeld in het prachtige Ningaloo National Marine park. We hebben weer veel moois gezien, het koraal kon je heen zwemmen vanaf het strand en de omgeving was echt prachtig. Hier gingen we drift snorkelen, wat inhoud dat je de zee instapt, je mee laat voeren door de stroming, op tijd het water uitgaat omdat je anders in een kolk de oceaan opgeslingerd wordt, terugloopt over het strand en gewoon weer opnieuw begint. Heerlijk! Het hoogtepunt van deze 2 dagen was toch zeker het zwemmen met een schildpad en zwemmen met een reef shark! Super leuk was dat en eindelijk is het gelukt om ze te spotten! We hadden een fantastische camping aan het strand waar we door 2 hoogbejaarden lieve mensen werden uitgenodigd om een drankje te doen op “happy hour” en omdat we dit hilarisch vonden konden we dit niet overslaan. We hadden erg veel geluk want we hadden het laatste plekje weten te bemachtigen (blijkbaar staan mensen om 7 uur al in de rij en wij kwamen om half 9 aanrijden, geluksvogels dat we zijn :)).Het is nu het seizoen dat je kunt snorkelen met walvishaaien, iets wat we graag wilden doen, maar ook dit is ivm de absurde prijs hoog op onze “ooit-nog-te-doen-lijst” belandt.
Op de terugweg richting Perth die vrijdag begon zijn we gestopt in Coral Bay wat erg leuk klonk in de folders. Toen we aankwamen besloten we niet lang te blijven want we hadden het gevoel dat we op de Costa Brava beland waren. Zaterdag zijn we naar Denham gereden, waar we ook weer erg veel geluk hadden en weer het laatste campingplekje hebben weten te bemachtigen op het strand. We waren zo blij met onze veroverde plek dat wij helemaal vergeten zijn de lampen van de auto uit te zetten en als je daar dan een hele middag staat en er pas achter komt als het donker begint te worden…. Tja, daar stonden we dan, midden in de middle of nowhere met een stel dronken Fransen, een lege accu en geen startkabels. Gelukkig kwam er al heel snel een leuk Nederlands stel aanrijden mét startkabels en hebben we hem weer aan de praat gekregen. Hoera!!! We hebben echt het geluk aan onze witte billen hangen deze week…..
Zondag begon de dag vroeg (voor zonsopgang) omdat wij op weg gingen naar Money Mia waar elke dag dolfijnen in de baai komen, die je dan kunt voeren. Na een half uurtje rijden (de auto startte gelukkig :)) kwamen we aan en kregen we veel info over de dolfijnen. Het was een uber toeristisch gebeuren met 190 (of 109) mensen aan de kant, maar er waren veel dolfijnen die vlak langs ons zwommen wat het helemaal goed maakte. We hebben ze niet gevoerd, omdat er veel te veel mensen waren maar het was erg leuk. We hebben hierna nog een tweede voering gezien en een film gekeken over hoe dolfijnen leven in het wild. Dit was voor Le een redelijk schok omdat zij normaal altijd verder zapt als de beesten gaan jagen/vechten en zij dus alleen films heeft gezien hoe lief en leuk dolfijnen zijn…. Op de terugweg zat Jor was te tutten met zijn shirt en kwamen we erachter dat hij de hele ochtend in een shirtje van Le heeft gelopen. Dit geeft aan dat we echt vroeg op waren gestaan.
Na Nieuw Zeeland hadden we niet gedacht ons nog zo fijn te kunnen voelen in een land, want ja dat was soort van liefde op het eerste gezicht en onze liefde voor Oz duurde even voordat het er was. Maar nu we in het westen zijn wordt het straks toch wel lastig om weer weg te gaan, want ook hier vinden we het erg fijn.... Geen zorgen we komen terug hoor zoals beloofd :) Omdat we nu alleen nog Fiji en USA gaan bezoeken voelt het alsof we al bijna naar huis komen, al is het pas over 10 weken. We zijn al wel begonnen aan een wensenlijst voor een menukaart voor de eerste week dat we thuis zijn, maar deze moet minstens met een week verlengd worden zijn we bang.
Kort en krachtig deze week, ook voor het eerst haha. Deze week doen we alle dingen die we hebben overgeslagen op de heenweg, naja allemaal zal lastig worden, maar we gaan het proberen :) Volgende week zaterdag vliegen we naar Fiji, en dat klinkt ook helemaal niet vervelend.
Take care
Jay & Leo
Voor foto’s
07 Mei 2012 - 04:48
Priscilla & Rob :
Hoi Joris & Leonie,
Zo leuk om te lezen over plaatsen , waar wij in sept 2010 zijn geweest.
Wij hebben super gedoken in Exmouth, vanaf de pier aldaar.
In Coral Bay heeft Rob eindelijk Manta's gezien tijdens een snorkeltocht.
Wij waren overal in laagseizoen, erg rustig en sliepen op niet toeristische plekjes.
Nog heel veel plezier en geniet !
07 Mei 2012 - 06:41
Leonie Ru:
Hoihoi,
Mooi dat jullie het ook in Aussie naar jullie zin hebben! Geniet er nog maar even van! Ik zit nog steeds op mijn vaste stekkie in Picton haha. Nog een maandje en dan ga ik ook weer verder reizen. Zin in!
Leonie Ru -
07 Mei 2012 - 07:41
Adinda:
Klinkt allemasl goed!!! Het gaat weer behoorlijk kriebelen!!! -
07 Mei 2012 - 08:11
Merinde:
Aah ik wordt zo jaloers als ik al jullie verhalen lees! Nog maar 10 weekjes?! Tijd gaat snel zeg! Geniet, geniet, geniet! Voor je het weet sta je weer op Nederlandse bodem.. X -
07 Mei 2012 - 11:00
Lenny:
Gelukkig zit het eindelijk mee! Was weer een heerlijk verslag, gelezen om 6 u in de ochtend in Florida!
Nog maar tien weken...normaal vinden mensen een verblijf van drie weken in het buitenland al lang.
Als ik het goed onthouden heb, wordt er op Fiji nagedacht over de toekomst....
Geniet nu maar lekker.X -
07 Mei 2012 - 14:23
Tineke Van Hartevelt:
Erg mooi jullie foto's. Zeker die onderwater genomen zijn en dat filmpje van de schildpad. Leuk hoor. Groetjes weer en tot de volgende keer. -
07 Mei 2012 - 15:27
Suus:
Ooh die schildpadden!!! Hebben jullie gevraagd hoe oud hij was?! Super mooi! XXX
ps. groetjes van Bertus! x -
10 Mei 2012 - 17:00
Lucie (& Peter):
....... of eigenlijk: Peter.
Ik lees - natuurlijk - steeds mee, hoewel ik jullie niet ken. Maar jullie verhalen zijn heerlijk enthousiast en jullie belevenissen schitterend. Daarbij prachtige en leuke foto's. Jullie genieten er lekker van en wij op deze manier ook.