Freezing 16 degrees - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Joris en Leonie Velders-Romijn - WaarBenJij.nu Freezing 16 degrees - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Joris en Leonie Velders-Romijn - WaarBenJij.nu

Freezing 16 degrees

Door: jorisenleonie

Blijf op de hoogte en volg Joris en Leonie

20 November 2011 | Vietnam, Hanoi

Hoi allemaal

Allereerst weer bedankt voor alle leuke berichtjes, mailtjes en skype gesprekken!!! Het is leuk om van jullie te horen :)

Afgelopen maandag hebben we een tour gedaan over de Mekong delta. Deze dag bestond voornamelijk uit in de bus zitten naar de Mekong, in de boot zitten op de Mekong en terug met de bus naar huis. Het was een leuke maar niet heel spectaculaire dag. We zijn onder andere langs de floating market gevaren, waarvan wij hadden verwacht dat het allemaal kleine bootjes waren, die als een soort kleine marktkraampjes fungeren (zo is het in elk geval in Thailand) Maar het waren meer vrachtschepen die als tussenpersoon handel verkochten. Aan een bamboestok voorop de boot werd bv een banaan gehangen en dat betekent dan dat er op die boot bananen verkocht worden. Als die stok er niet staat, dan hoef je niet langs te varen want dan verkopen ze niets. Grappig om te zien, maar anders dan verwacht. Grappig ook dat er een stel uit Oegstgeest mee was met de tour…. Wat is de wereld toch eigenlijk klein….

We hebben in Cambodja een gids gehad en hij had het over freezing 16 degrees in de winter en wij hebben hem toen enorm uitgelachen ‘’ want in Nederland is het zo veel kouder in de winter, hoe kun je het hier nou zo koud hebben’’ Daar komen we nu op terug…. Dinsdag zijn we met de bus naar Dalat gegaan, een stadje tussen de bergen, waar veel Vietnamezen op huwelijksreis naartoe gaan. Toen we in Ho Chi Minh City in de bus stapte was het 33 graden, toen we uit de bus stapten in Dalat was het 16 graden. We hadden het koud!!!!! Zo koud dat we serieus hebben overwogen om een winterjas en moonboots te kopen (zo lopen de locals erbij, en met dikke sjaals en mutsen) dat vonden we toch weer wat overdreven. Wel hebben we voor het eerst vesten uit de tas gehaald en onze slippers erin gelaten. Gelukkig had ons hotel een sauna en hot-tub waar we gebruik van mochten maken om lekker op te warmen.

Dalat was een hele fijne romantische stad, met grappige gekleurde huisjes. We hebben hier 2 dagen een scootertje gehuurd en hebben samen door de bergen en country side gereden. Er worden veel bloemen en fruitsoorten verbouwd (oa aardbeien en passievruchten, wat Leonie niet vervelend vond, aangezien we dit als ontbijt kregen). We reden met de scooter tussen de enorme kassen vol bloemen en hadden prachtige uitzichten over de bergen en valleien. We zijn naar the valley of love gegaan wat een soort attractiepark is voor verliefde stelletjes. Alles is met hartjes en bloemetjes en tierelantijntjes versiert, waar wij erg om moesten lachen. Ook zijn we naar crazy house gegaan, wat ook echt crazy is. Een Vietnamese architect is helemaal losgegaan en heeft een soort over de top Alice in wonderland attractie ontworpen toen zij volgens ons aan de padddo’s zat. Overal waren bruggetjes en trappetjes en het was een doolhof van gangen, die ineens uitkomen in een kamer, aangezien het ook nog en hotel blijkt te zijn :). Verder hebben rondgewandeld, met een waterfiets gefietst over het enorme meer in de stad en zijn we met een cablecar van de ene naar de andere berg gegaan. Joris moest er erg aan wennen dat hij geen skies bij zich had en dat de bergen groen waren in plaats van wit.

Vanmorgen zijn we naar Phu Quoc (spreek uit Fu Kwa) gevlogen met een klein propeller vliegtuigje. Dit is een heerlijk eilandje waar we vandaag lekker op het strand hebben gelegen. En dat gaan we ook aankomende twee dagen doen, lekker weer een beetje opwarmen :) Succes jullie in het koude Nederland…..

Bye bye
Liefs Joris en Leonie

De ruimte voor foto's op deze website is helaas al vol dus vanaf nu worden het links naar Picasa:

• 20 November 2011 - 15:06

Hanneke:

Superleuk weer om te lezen! Geniet van de zon en chill m hard op dat eiland (heb even gegoogled.. dat ziet er goed uit daar!! :) xx

• 20 November 2011 - 23:44

Lenny:

de foto's illustreren goed jullie verslag! ontdooi maar een beetje. strand ziet er relaxed uit. moeten jullie ook weer met een propellorvliegtuigje terug?

• 21 November 2011 - 11:11

Lucie Snoepjes Markt:

Wij zijn ook naar die varende markt geweest, dat viel ons ook zo tegen. Wel was alle fruit supergoedkoop maar 2 ananassen en wat mango is wel genoeg als je op fietsvakantie bent. We vonden wel dat er overal veel teveel van was in de delta, teveel groente en fruit, rijst en vis. Dat komt toch nooit op op al die marktjes en overal langs de weg. Nou ja iedereen heeft werk en genoeg te eten. Veel plezier nog, het is hier trouwens al 2 dagen buitengewoon mistig (kun je maar beter missen) Groetjes Lucie.

• 22 November 2011 - 03:12

Nachtzuster Gaby :

Haai liefjes,
    Vanuit de nachtdienst in het steenkoude Amsterdam! Brrrr koud hoor bij jullie, gelukkig hebben wij al dagen geen uitzicht op de kou hier door enorme mist! Echt genieten, zeker 50 meter zicht haha!
    Dus jullie mis(t)sen helemaal niets hier! Wel lekker om even weg te dromen bij jullie mooie foto's! Weg van de drukte hier en de gek geworden patienten, er is vast storm op komst ;)
    Kus

• 23 November 2011 - 11:06

Cas:

Ziet er weer top uit. Hoop dat het zonnetje de kou weer gaat verdrijven.
    Have fun!