Niet Oranje boven maar Oranje DownUnder dit jaar
Door: jorisenleonie
Blijf op de hoogte en volg Joris en Leonie
30 April 2012 | Australië, Perth
Lieve allemaal
Koninginnedag ….. tja, ook dit feestdag-gevoel is ver te zoeken dit jaar zo zonder overal oranje, optochten, rommelmarkten en zonder feestgedruis. Maja, wij maken gewoon van ons eigen Q-day feest DownUnder met wortels voor het oranjegevoel, dropjes voor het NL gevoel en een biertje, want ja dat hoort erbij…….Leve de Koningin 3-werf Hoezee hahaha
Even denken hoor, we waren vorige week gebleven bij Uluru en de kamelen op de weg :) Dinsdag zijn we vanuit Uluru teruggereden naar Alice Spings. Aangezien we midden in de woestijn stonden met een bijna lege tank moesten we wel tanken, maar hebben we het hoogste bedrag ooit betaald, bijna 2.50 dollar per liter….. Wel hebben we hier een aantal Emu’s gezien, wat het dan weer een klein beetje ok maakte. In Alice Springs aangekomen wilden we een digeridoo les nemen, maar Le had niet goed naar de tijden gekeken dus waren we te laat. Oeps…. Dan maar een rondje gelopen en snel terug naar de camper want we vonden het niet echt een leuke stad. De sfeer vonden we heel naar, mensen hangen allemaal maar wat op straat, er is veel geschreeuw, en zelfs de winkelstraat was midden op de dag uitgestorven. We waren blij dat het nog licht was, dat maakte het wat minder grimmig, al was het misschien in het donker wat levendiger geweest. De winkeltjes zelf waren wel heel leuk met mooie Aboriginal kunst enz, hierdoor hadden we veel Ghana flashbacks .
Woensdag hebben we Sir Nigel weer teruggebracht en we waren toch wel weer erg blij dat we een camper hadden gehuurd. Wij hebben lekker rustig aan gedaan, terwijl we bij Uluru 2 vrouwtjes van boven de 60 zagen “rennen” omdat ze maar een half uurtje hadden omdat de bus dan weer vertrok. Dat we zelf kunnen bepalen waar en hoe lang we stoppen, dat bevalt ons wel :) We zijn naar het vliegveld gegaan en hier hebben we erg gelachen om de bordjes die er stonden: je mag geen pistolen meenemen in je handbagage, maar wel in de check-in luggage en als je twijfels hebt dan was er een balie waar je kon vragen of het soort vuurwapen/ munitie wat je bij je had wel ok was voor in het vliegtuig. Verder mocht je dan weer niet je gas-cooker meenemen, dat was jammer want we hadden wel tosti’s willen bakken in het vliegtuig, het eten was niet echt best… haha. De vlucht naar Perth was een leuk, heel helder weer, en daardoor hadden we mooie uitzichten over de outback (inclusief Uluru en Kata Tjuta, gelukkig hadden we de scenic flight niet gedaan haha). Aangekomen in Perth bleek alles gesloten ivm Anzac-day, een nationale herdenkingsdag voor alle oorlogshelden van toen en nu . Dit was voor ons een goed excuus om lekker op een bankje mensen te kijken en daarna in de kamer voor de tv te hangen, want we waren vergeten hoe fijn dit kan zijn (de laatste keer dat we tv op de kamer hadden was met oud en nieuw….) We hebben een programma gekeken over de meeste gevaarlijke wegen van de wereld. Le vond dit erg spannend, en had af en toe de deken over haar hoofd getrokken en Joris moest er erg om lachen omdat wij drie kwart van die taferelen ook hebben meegemaakt op deze reis. Gelukkig hebben de papa’s en de mama’s dit programma niet gezien…..
Donderdag was het regeldag / wasdag XXL, weinig spannends over te vertellen dus. Vrijdag hebben de onze hippie camper opgehaald en gingen we op pad met onze witte met bloemen beplakte bolide. Het was even wennen weer en we voelden ons net vrachtwagen chauffeurs in Daisy door het grote stuur :). We zijn gaan rijden in onze meisjes auto en zijn uitgekomen bij Hyden waar we zaterdag de wave rock hebben bezocht. Dit was ook weer heel leuk om te zien, een grote steen die door wind en regen is “uitgehold” en die door mineralen is aangetast waardoor het net een grote golf lijkt. We hebben de hele ochtend gewandeld langs zoutvlaktes, andere uitgestrekte vlakten en grotten vol met rock art. ’s Middags zijn we over Tin Horse Highway gereden wat hilarisch was omdat boeren hier een soort wedstrijd houden wie de leuke/gekste/grootste tinnen paard in zijn weiland heeft staan (zie foto’s)
Zondag hebben we het plaatsje York bezocht (meer Old York dan New York) en hier zou in het weekend een leuke markt zijn, wat de trots van de stad is. Nou die markt hebben wij nooit gevonden maar we hebben wel het oude gerechtsgebouw/politiegebouw/gevangenis bezocht. Verder hebben we rondgekeken in een leuk ambachtelijk lokaal snoepwinkeltje, wat vol was met dropjes uit NL ipv lokale producten en omdat het moeilijk te weerstaan was zijn we snel weggegaan (hierna hebben we met het excuus “het is bijna Koninginnedag” in de supermarkt dropjes gekocht, maar dan natuurlijk niet voor de exorbitante bedragen als die het mannetje uit de winkel vroeg). De rest van de dag was niet zo spannend want we hebben de hele middag naar een supermarkt gezocht die open is… das dan wel weer een nadeel van de westkust. Al vinden we de scenic routes toch een stuk leuker dan de snelwegen en is alles een stuk minder toeristisch en druk, heerlijk dus eigenlijk! :) Wel zijn we weer een illusie armer: er is geen pot goud aan het begin/eind van een regenboog, helaas pindakaas…..
We hebben ons weer goed vermaakt deze week en hebben geen idee wat ons deze week gaat brengen, want wat we vandaag gaan doen is al een verassing voor ons…. Keep you posted….We hopen dat jullie iets meer Koninginnedag gevoel hebben gehad dan wij en leuke feestjes hebben gevierd.
O en voor degene die de stand bij wil houden: Le heeft nu 2 vogels dood gereden en Joris 3 (maar dit hadden er minstens 30 kunnen zijn door domme kakatoes). Vrijdag was een slechte dag en hebben we veel bijna botsingen gehad en 1 fataal ongeluk. Le moest bijna huilen om de kuifduif die recht in het midden tegen de voorruit aan knalde en Joris zei alleen maar “ja hij heeft ruimte zat om naast de auto te vliegen, survival of the fittest”.
Liefs
Joris en Leonie
Fotolinkje:
Liefs
Joris en Leonie
Fotolinkje:
01 Mei 2012 - 06:49
Henk:
Koninginnedag 2012, de enige mooie zonnige laatste dag van april. De hele maand veel regen en koud en 1 prachtige dag, hebben wij hier ook 'ns een warme dag. En dan die heerlijke oranje tompoezen (eigenlijk pouce maar who cares) Dat verhaal van zonder benzine in de woestijn vind ik natuurlijk weer helemaal nixX. Zou bijna zeggen, typisch Joris ha ha ha. Veel plezier deze week! Kussies, Henk. -
01 Mei 2012 - 08:11
Carola:
Hoooooooi schatjes!
Wat een leuk verhaal weer... ik moet weer erg hard lachen om jullie leuke opmerkingen en fantasien! Leuk om te zien dat jullie nog steeds zoveel plezier maken samen na al die maanden ;)
Leuk verhaal weer en hoop dat jullie je aan de westkust beter vermaken en toch nog een leuk gevoel aan Oz overhouden! :D (stelletje verwende nesten! :P) Have fun vriendjes en tot de volgende blog! ;) (nee hoor k ga jullie al eerder een bericht sturen want heb weer leuke koninginnedag updates!) xxxxx -
01 Mei 2012 - 09:16
Tineke Van Hartevelt:
Ja, een heel andere koninginnedag. Maar jullie beleven zoveel mooie dingen, dat koninginnedag daarbij verbleekt. Het was hier een prachtige zonnige dag en temperaturen boven de 20 graden! In Alphen naar dansoptredens gekeken van onze dansschool. Was heel leuk.
Groetjes Tineke -
04 Mei 2012 - 10:44
Gaby:
Koniginnedag... tja de nacht weer zo hard gefeest en gedronken dat ik te brak was om mijn ene been voor de andere te zetten. Toch om 2 uur mezelf gedwongen om de hoofdpijn te negeren en de stad in gegaan, auw auw auw niet alleen aan mn hoofd maar ook een mijn voetjes.
geprobeerd te dansen op qday festival maar de vele huppelkutjes waren zo irritant dat ik mijn geluk in de binnenstad ben gaan zoeken en dat is gelukt! WHOOP WHOOP wat een leuke dag :)
En nu is ajax ook nog es kampioen! Hoppa! nu ben ik extreem blij :)
Spreek jullie snel want ik wil iets heel leuks aan jullie vertellen!!
X