RAINforest met de nadruk op regen…
Door: jorisenleonie
Blijf op de hoogte en volg Joris en Leonie
15 April 2012 | Australië, Cairns
Tweede paasdag begon vroeg, zonder ontbijt, maar met een heleboel plannen, en eindigde op het strand, al dobberend in een soort enorm visnet zodat we wat veiliger waren voor de stingers (die rot kwallen weet je nog). Voor Le stond een dag naar het stand gaan vroeger gelijk aan een dagje slapen, maar aangezien het hier echt heel warm is lukte dat steeds niet. Als alternatief had zij maandag iets bedacht, al hangend aan Joris, dobberend in het water lukte het wel om een tukkie te doen, tot ze wakker werd omdat Joris om haar aan het lachen was. Gelukkig kon ze hierna verder slapen op de handdoek. Niet echt gezellig dus, maar Joris vond het eigenlijk wel even lekker rustig :) De dag was zo voorbij en we hebben hierna een kampeerplek aan het Ben Saunders-strand gevonden (Ok, Ben hebben we er zelf aan toegevoegd) Ook hier konden we niet zwemmen, omdat er naast stingers ook krokodillen in het water zaten….
3e paasdag hebben we een uitstapje gemaakt naar Magnetic Island, wat de locals (en wij dus ook) Maggy noemen en waar gemiddeld 320 dagen per jaar de zon schijnt. Hier hebben we lekker gechilled op strandje 1 (lees Le lag te slapen) Hierna hebben we een mooi wandelingetje gemaakt naar strandje 2, waar we gingen snorkelen. Dit vond Le door de golven niet echt een succes (lees flashbacks van de boot naar Koh Tao) dus zij ging verder met haar dutje. Jor is zo blij met zijn camera dat hij verder ging snorkelen om onderwater reportages te maken. Hierna hebben we nog strandje 3 en 4 bezocht en hebben we voor het eerst Fish’n’Chips gehaald, iets wat we al 2.5 maand van plan zijn. Onze vuurdoop is geweest en de smaak was prima, maar het zat niet in een krant dus het was voor ons niet echt :) Woensdag hebben we omdat we de smaak te pakken hadden van het “doe wat de locals doen”, en we in Azië ook noodles als ontbijt aten, nog een vuurdoop gehad, namelijk MacBrek. We waren wat huiverig, maar het is op elk tijdstip van de dag super druk bij de Mac, ook voor het ontbijt. Stiekem was het best ok, maar een boterham met hagelslag is als ontbijt niet te verslaan :)
We hadden dinsdag erg slecht geslapen door een groep dronken jongeren op de camping die nogal veel herrie maakte. We hoopten dat wij ze in de ochtend wakker konden maken, maar helaas, ze waren eerder op en maakten zo mogelijk nog meer herrie…. De jeugd ook van tegenwoordig….:) We zijn gaan rijden en hebben de strakblauwe lucht achtergelaten en ingewisseld voor dikke regenwolken, en voor het eerst in weken weer eens de ruitenwissers aangehad. De plannen zijn weer vaak gewijzigd maar we zijn uitgekomen in Mossman, waar we weer eens een holiday park hadden (en dus een douche wat geen overbodige luxe was) en waar Le zelfgemaakte cocktails ging maken van de vieze wijn die op moest met limonade, frisdrank en water (en dat smaakte eigenlijk best goed haha). Het is ’s middags begonnen met regenen en dat is niet meer gestopt, dus ook nu weer erg slecht geslapen omdat het continue getik van regendruppels op de auto veel herrie maakt en omdat de tent lek bleek te zijn.
We hadden donderdag erg veel moeite met opstaan (of dat door de vele regen komt of de rare cocktail dat weten we niet) en hebben dus het mooie zwembad op de camping ook moeten laten voor wat het was omdat we al moesten uitchecken. We zijn gaan rijden richting een regenwoud (Daintree), maar aangezien de nadruk nogal op regen lag, zijn de plannen weer verandert… We hebben een Gorge bezocht en hier een wandeling gemaakt door het oerwoud, over een loopbrug, (voor watjes dus) maar door de stromende regen (dat maakte ons toch wat stoerder). We zijn hierna naar Port Douglas gegaan en hier hebben we 1.5 uur geschuild voor we weer verder ging (terug eigenlijk richting Cairns) Le zag halverwege een veld met volgens haar 200 kangoeroes. Joris geloofde dit niet en dus hebben we wat extra rondjes over de rotondes gereden en moest Jor toegeven dat het er inderdaad heel veel waren. We zijn uitgekomen bij Babinda en hebben geprobeerd zo weinig mogelijk uit de auto te gaan, wat het koken een heel andere wending gaf :)
Vrijdag was weer een brakke ochtend en hebben we de Babinda Boulders bezocht. Hier wilden we gaan kayakken door de jungle, wat volgens het vrouwtje van de plaatselijk VVV leuk was met elk weersoort en aangezien we uit Holland kwamen mochten we ons door de temperatuur niet tegen laten houden. We hebben haar maar niet verteld dat we al 7 maanden aan het wennen zijn aan meer tropische weertypen en we niet zo houden van regen die met bakken uit de lucht valt. In plaats van kayakken hebben we verschillende watervallen bezocht, een 500 jaar oude (volgens Aboriginals heilige) vijgenboom, een meer, kleine vervallen cowboydorpen en hebben wij gevulde koeken gekocht bij de spar :) We hebben gezocht naar boomkangoeroes, cassowaries en vogelbekdieren, maar die zullen vast zijn gaan schuilen ergens ver weg. We gingen op zoek naar een camping, maar aangezien de weg overstroomd was zijn we maar niet verder gegaan en weer in Babinda geëindigd, waar we dit keer overdekte tafels vonden. Dat maakte het koken een stuk makkelijker dan het onmogelijke project van de avond ervoor.
Zaterdag was het weer nog niet heel veel beter (lees we weten alleen nog van foto’s hoe een blauwe lucht eruit ziet) en aangezien we inmiddels 4 nachten amper geslapen hadden, hadden we niet veel zin om rond te rijden en moeilijk te doen. Voor de verandering zijn we dus maar weer eens een shopping center in gegaan, wat op zaterdag altijd een feest is! Net als thuis kijkt iedereen die op zaterdag boodschappen gaat doen super chagrijnig. Wij hebben dus lekker mensen gekeken en wat rondgestruind en voor we het wisten was de dag weer voorbij.
We hebben ons deze week weer verbaast over de prijzen hier, je zou denken dat het went, maar dat is niet het geval. We wilden een snorkeltourtje doen op the Great Barrier Reef (toen we nog hoop hadden op zonneschijn), maar dat was 200, ik herhaal 200 dollar per persoon voor een beetje varen en snorkelen….. We hadden al snel besloten dat dat echt te veel was voor wat je krijgt en Le’s beste argument was “ik heb deze week al een ieniemienie prei gekocht van 2.50 dus we hebben gewoon geen geld meer” (ze dacht dat het de kilo prijs was, maar het was per stuk, hadden we nou maar die dikke genomen….). We hebben even in de boekhouding gekeken naar de prijzen in Azië en dat was maar 20 of 50 euro voor met z’n tweeën en veel helderder water en kleurijker koraal dan dat we tot nu toe hier gezien hebben in Oz. Jammer maar helaas, we blijven het zeggen: we zijn gewoon verwend.
We hebben heel veel verhalen gehoord over hoe aardig en relaxed de mensen in Oz zouden zijn. Wat ons opvalt is dat dat heel erg verschild. De één (vaak waar je het niet van verwacht) is super aardig en komt met een hele lading tips over wat we moeten doen, en de ander is al boos voordat je ook maar hallo hebt gezegd. Vooral in het verkeer lijken de meesten haast te hebben en is het gelijk toeteren en schelden als je de weg zoekt of de voorrangsregel niet helemaal begrijpt.. En dat terwijl deze hele bus toch heel hard schreeuwt “ik ben een toerist” in fel oranje, en dat wij het niet begrijpen is niet gek, want wij denken dat er amper verkeersregels zijn. Waarschijnlijk valt dit heel erg mee als je het vergelijkt met thuis en is het toeteren nog geen fractie van het gemiddelde in Azië.
We hebben ons ondanks de regen toch maar weer goed vermaakt deze week, we worden steeds beter in plannen omgooien want we maken ook steeds minder plannen. Morgen brengen we de auto weer terug naar Spaceships rental (en dat betekent waarschijnlijk de hele dag opruimen….) en vliegen we ’s avonds naar Darwin waar we de outback ingaan. Al hebben we heel even overwogen om vanaf hier 7 dagen naar Thailand te vliegen omdat dat inclusief verblijf zelfs veel goedkoper is dan een busticket van Darwin naar Alice Springs, haha…
Keep you posted, take care mates
Liefs
Joris en Leonie
Voor foto’s
15 April 2012 - 09:06
Hanneke:
Leuk verhaal weer :) Jammer dat veel plannen niet door kunnen gaan. Mja.. genoeg leuks zo te horen! Xx -
15 April 2012 - 09:06
Hanneke:
Yeah :P! Ben de eerste :) -
15 April 2012 - 14:44
Mandy:
hoi hoi,
die stranden (en dutjes) klinken heerlijk. Haha!! veel plezier nog!
x mandy -
15 April 2012 - 15:59
Tineke Van Hartevelt:
Ik kan me zo voorstellen dat je af en toe gek wordt van die regen. Zeker als je zo klein behuisd bent. Jullie hebben zowat een dagtaak aan jullie verslag, maar wel leuk voor het thuisfront. Doei -
16 April 2012 - 10:40
Gaby:
Ik vind het stiekem heel fijn dat jullie lekker veel regen hebben, hier is het ook takkeweer! en dan echt takkeweer, koud koud en koud. Ik moest afgelopen week zelfs het ijs van de ruiten krabben! En daar hou ik niet van!
Geniet in de outback! en hopelijk met veel plannen!! -
16 April 2012 - 14:00
Jeanneke:
Jullie zijn niet vergeten wat regen is.
Er vast nog een periode met een heerlijk zonnetje aan.
Nog veel plezier.Groetjes Jeanneke