Vakantie op Bali!!!! Eat, (P)Rain, Laugh…………… - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Joris en Leonie Velders-Romijn - WaarBenJij.nu Vakantie op Bali!!!! Eat, (P)Rain, Laugh…………… - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Joris en Leonie Velders-Romijn - WaarBenJij.nu

Vakantie op Bali!!!! Eat, (P)Rain, Laugh……………

Door: jorisenleonie

Blijf op de hoogte en volg Joris en Leonie

04 Februari 2012 | Indonesië, Batavia

Lieve allemaal

Aangezien we morgen de hele dag weg zijn en geen internet hebben, is de blog lekker vroeg deze week. We hadden gedacht dat het een korte update zou worden waarin stond: “sorry we hebben de hele week op het strand gelegen, weinig te melden verder behalve dat alles goed gaat”. Toch hebben we veel gedaan, wel in langzaam tempo, maar toch. We horen vanuit NL alleen maar verhalen over sneeuw, ijs en kou. Wij hebben op Bali voornamelijk regen gehad afgelopen week…… en dan niet miezer, maar echt stort regen, met bakken tegelijk, 6 uur lang achter elkaar en dat bijna elke dag. Niet echt hoe wij onze vakantie tijdens de reis hadden voorgesteld, maar we zeuren niet want we zitten potsiedikkie op BALI!!!!

Zondag ging de dag voorbij met chillen en bloggen bij Topi inn. ‘s Avonds nog hilarische skype gesprekken gehad met allebei onze families. LEUK!!!! En omdat zij verjaardagen vierden hebben wij onszelf getrakteerd op appelkruimel taart, het was namelijk feest thuis, dus ook bij ons! :) Ook nog erg gelachen om 2 Amerikanen naast ons. Zij waren erg bang om ziek te worden, vonden alles vies (terwijl het een van de schoonste plekken was waar wij afgelopen maanden zijn verbleven) en ze hadden “exotisch eten” besteld. Ze waren helemaal gespannen wat ze zouden krijgen en wij kwamen niet meer bij toen hun bord op tafel kwam, namelijk nasi goreng.

Maandag hadden we bedacht naar het strand te gaan om te snorkelen, maar de dag begon met een enorme regenbui. Gelukkig duurde dit niet lang en gingen wij met onze nieuwe hippe sarongs op pad de berg op en af op flipflops. Eerste strandje had hele hoge golven en sterke stromingen waardoor snorkelen lastig was. Liggen op het strand trouwens ook want we werden steeds nat. Joris heeft hier bewezen een echte NL-er te zijn: hij bouwt een dijk om zijn vriendinnetje te beschermen tegen het water (maja als je lievelingseten andijviestampot is moet je je dan nog wel bewijzen???) Hierna om dit te compenseren heeft hij zich hierna volledige gekleed in batik om ook zijn Indo roots te benadrukken :)

Aan de andere kant van Padang Bai is strandje 2. Om hier te komen moesten we weer een berg op, maar de weg leek meer een vuilnisbelt met een koe en kippen. Het was niet echt een weg geschikt voor slippers en ook zeker niet hoe je je een weg naar een strand op Bali voorstelt. Gelukkig werd de tocht wel beloond en was dit een fijner strand waar we wel konden snorkelen. Meneer rog had ons gevolgd vanuit Manukan en kwam ons hier opzoeken. En dat was leuk want hij had zijn kleine broertje meegenomen. Verder nog een waterslang gezien en Mike Tyson vissen (een vis met tattoos op zijn gezicht). Joris heeft ook nog een vis gezien die hij volgens Leonie verzonnen heeft maar hij houdt maar niet op erover te praten (paars met gouden stippen en kan zichzelf nog opblazen ook…??? Ja hoor Jor…. Neem nog een biertje). Ook hier werd de stroming steeds heftiger, eerst was dat wel leuk, maar later werd het een beetje eng en dus weer naar huis gegaan (heerlijk weer over die vieze weg :P)

Dinsdag wilden we een kookcursus doen, maar de leraar had het druk (haha geloof je het zelf???) dus ja dan gaan wij doen waar we goed in zijn…. Chillen! We kopen wel een kookboek als we thuiszijn :) De dag ging snel voorbij met een cd van Guus M. en Marco B. op de achtergrond in het restaurant (zeker NL eigenaar?) en om 4 uur moesten we op pad om de bus te pakken. De hele dag schitterend mooi weer en natuurlijk om 5 voor 4 dikke regen en onweer… maar wij als blije eien, maakt dat niks uit. Zeiknat de bus in en ook dit was weer een memorabele rit (keiharde regen en onweer, overstroomde wegen, lekkend busje, plotseling ontstane watervallen en een ieniemienie kijkgaatje
waar de chauffeur door kon kijken omdat alles beslagen was). Eenmaal veilig aangekomen in Ubud op zoek in de stromende regen naar een hostel en we zijn trots op onszelf want we hebben geen een keer gezeurd (het was eigenlijk heerlijk verkoelend). We hebben een nieuwe hit gezongen, genaamd “zachtjes tikt de regen tegen mijn backpack”. Over een aantal weken zal deze kaskraker wel overwaaien naar NL, dus houd de schappen in de gaten. De carnavals-versie/sneeuwvlokjes variant daar wordt nog aan gewerkt.

We hadden een eigen bungalow gevonden met patio en buiten douche, voor bizar weinig geld. We konden dus kiezen: warme straal van de douche, koude regendruppels….en ’s ochtend scheen er de zon dus konden we beetje bijkleuren tijdens het inzepen, ook leuk! Wat erg fijn was, was dat we weer eens een normaal bed hadden ipv iets wat alleen op een matras lijkt op de grond en we waren enorm blij met een normale badhanddoek ipv een zeem (reishanddoeken zijn heel praktisch maar echt lekker afdrogen doet het niet…..). Onze bungalow zat op de heuvel van Monkey Forest Road en aan het eind van deze weg zit heel verassend een Monkey Forest, welke we woensdag bezocht hebben (een stukje jungle midden in de stad met heel veel, hele brutale apen, volgens het boekje zijn het er ruim 500 en ze zijn allemaal op zoek naar toeristen met bananen……).

Ubud is een plek waar je echt heerlijk tot rust kun komen, echt een hele fijne stad. Ook hier hadden we weer het geluk aan te komen in een feestweek; Galungan. Hierbij worden de voorouders herdacht door lokale bevolking. De stad was prachtig versierd, de mensen liepen allemaal in traditionele kleding en overal werden dingen geofferd (voornamelijk eten en bloemen, maar ook sigaretten…) We weten niet goed of het gewoon overal feest is waar wij komen, dat wij gewoon geluk hebben of dat er altijd wel ergens iets te vieren is, maar we hebben al heel wat ceremonies gezien afgelopen maanden. Hoe dan ook het blijft bijzonder! Het beste blijft nog wel dat we een gesprek hoorden tussen twee Belgen en dat de één zat te zeuren over de gesloten tempels wegens Galungan en dat hij daardoor “cultuur” misliep… open je ogen, Godmiljaar! (Dat laatste vind Joris heel grappig, Leonie snapt het niet zo goed want die kijkt niet naar kabouter Wesley)

We hebben onszelf lekker laten verwennen in een van de vele spa’s: massage, facial, kapper, scrubben, yoghurtpakking, bloemenbadje enz. Joris heeft toegegeven het heerlijk te vinden, maar vond een pedicure toch net iets te vrouwelijk :P. Verder hebben we een meditatie les gedaan om weer helemaal in balans te komen. Wij hebben ons derde oog geopend op het geluid van Tibetaanse gongen om rust, liefde en plezier te vinden. We zijn nu helemaal zen; lichaam en geest zijn ontspannen.(ja ja Leonie heeft ruim 1.5 uur haar mond gehouden en niet geslapen!!!) we wisten van tevoren niet goed wat we moesten verwachten maar het was echt heel fijn! Naast al deze ontspanning was er ook heeeeeeeeeeeerlijk eten in sfeervolle restaurantjes (in rijstvelden/palmboomtuinen). Leonie vond Ubud meteen al leuk en was de eerste avond al verdrietig dat ze er maar 3 nachtjes zouden blijven. We love U(bud)!!!!

Vrijdag hebben wij een mooie rit gemaakt met de bus naar Lovina (maar volgens een vreemde Hollander die alles beter leek te weten: Lovinia…). We hadden bij het grappige tweetandige vrouwtje van onze homestay een tour voor de volgende ochtend geboekt om dolfijnen te spotten. Maar aangezien het enorme regende vrijdag gingen we even navragen hoe en wat. Het antwoord dat we kregen luidde ‘’ i see boat, me door you ok, me no door you, you sleep’’. (oftewel: ik kijk ’s ochtends vroeg bij de boot of de tour door kan gaan, zo ja dan klop ik op de deur om jullie wakker te maken zo nee dan kunnen jullie lekker blijven liggen). Om 5 over 6 werd er op onze deur geklopt en gingen we het een bootje op zoek naar dolfijnen. Bijna elke morgen worden ze gespot maar gezien de enorme regenval hebben wij ze helaas niet gezien. Wij snappen die dolfijnen wel, want wij zouden ook lekker onder water zijn gebleven als we de keus hadden. Wel een vliegende vis gezien, wat ook grappig was (deze heeft Le ook gezien dus ze gelooft Jor nu wel). Hierna verhuisd naar een cottage, want de homestay was niet heel leuk (en het ontbijt was waarschijnlijk al minstens 3 weken oud, dat was de druppel :)).

Morgen gaan wij op snorkeltour naar Menjangan eiland, waar als het goed is schildpadden te zien zijn. Gezien ons geluk met wildlife spotten hebben wij er een hard hoofd in, maar het zal hoogst waarschijnlijk een leuke dag worden.

Woensdag vliegen we naar Singapore en volgende week zondag naar nieuw zeeland. Onze laatste week in Azië gaat nu echt beginnen….. O jee…. O meid…..

Namaste

Kus van
Joris en Leonie

Ps; deze week hebben we veel andere toeristen geobserveerd en ‘’afgeluisterd’’. We moeten toch wat, we hebben al weken geen tv gehad/gekeken…

voor foto's:

• 04 Februari 2012 - 11:58

Maud:

Gelukkig was jullie bootje op zoek naar de dolfijnen niet gekapskei...gekapss..gekapspeiks..gekaskeik..gekapseit..gekragerei..gekapsekij..GRRR....gekaptste..gekakse...gekapspij..gekakss...AAGGGH///geskapst..geschap...gekastpij......

...GEZONKEN...

• 06 Februari 2012 - 20:44

Tineke:

Ik vind nog steeds dat jullie ondanks de regen toch prachtige dingen beleven. Joris het staat je goed die kleding. Tot het volgende verslag. Groetjes

• 08 Februari 2012 - 17:07

Mandy:

HHooooi klinkt weer heerlijk jaloersmakend :p (behalve de regen) geniet ervan, nieuw zeeland lijkt me echt zooooo gaaf! Xxx

• 09 Februari 2012 - 18:46

Lucie:

Was een paar dagen langlaufen, lees dus nu pas je mail. Grappig als je net uit de sneeuw komt, alles over zon en regen. Heb nieuws, de Elfstedentocht die heel nabij was gaat niet door.