What happened in Vegas?
Door: jorisenleonie
Blijf op de hoogte en volg Joris en Leonie
03 Juni 2012 | Verenigde Staten, Grand Canyon
Maandag zijn wij hier aangekomen en we zagen de hoge gebouwen opdoemen aan de horizon van de woestijn. Le was een beetje zenuwachtig want zij houdt niet zo van Valet parking boys en Bell boys, en krijgt altijd een beetje de kriebels van grote dure hotels. Gelukkig mochten we zelf parkeren en onze tassen tillen (dat scheelt Le een hoop stress :P) en moesten wij in de rij staan om in te checken in ons hotel: Circus Circus. Joris is een aantal jaar geleden al in Vegas geweest en sliep toen in Bellagio, en vond ons hotel een beetje tegen vallen (alles was volgens Jor in Bellagio namelijk beter, Le werd er gek van, want zij vond het meer dan prima voor de 20 euro dat het kostte :)…). ’s Avonds hebben we een rondje gelopen door het hotel. We zijn naar “het circus” geweest en hebben de kermis en achtbanen bezocht (allemaal in het hotel). Joris moest toen toch wel toegeven dat dit niet in Bellagio te vinden was en werd steeds enthousiaster.
Woensdag zijn we naar een burlesque show gegaan, dat hoort immers bij Vegas. Wij werden door een beetje een vies oud mannetje naar onze plek gebracht, ergens achteraf in een hoekje. Hij kon ons wel vooraan plaatsen zei hij, dus wij zeiden “ja prima”, en de man bleef staan en na 2 tellen zei hij “dan niet”. Hij verwachtte natuurlijk fooi, en wij zijn duidelijk te onnozel en te braaf voor Sin City, want wij stonden als makke schaapjes te wachten op een beter plaatsje :) Gelukkig kregen we van een ander lief mannetje een beter plekje zonder fooi te hoeven geven. We hadden een show vol met veren, boa’s en kwastjes verwacht maar het had een iets hoger stripclub gehalte dan we hadden gedacht. Aan de gezichten van andere mensen te zien zij ook, sommige vrouwen keken wat zuur en sommige mannen keken erg gelukkig bij het zien van al het bloot……
Donderdag hebben wij een nachtje bij de voorouders van Le geslapen in Caesars Palace. Rome is er niks bij :P Wegens de enorme concurrentie van alle hotels, zijn er regelmatig grote kortingen. Wij hebben in een kamer geslapen die normaal 850 dollar kost voor echt een schijntje van die prijs (zeg maar dat het hostel in LA per nacht duurder was…). En het was echt fantastisch!!!! Super groot, een heerlijk bed, een super douche inclusief tv in de spiegel van de badkamer, automatische gordijnen en de optie om via de tv uit te checken…. Ook het zwembad was heerlijk, vol met beelden en fonteinen. Echt heel gaaf, zelfs Joris vond het goed genoeg en stiekem vindt Le dit soort hotels toch leuker dan ze wil toegeven :p
Verder hebben we een aantal hotels bezocht die allemaal hun eigen bijzonderheden hebben. Zo heeft het Wynn hotel een enorme botanische tuin, het Luxor is een grote pyramide met sfinx en al, New York New York heeft het vrijheidsbeeld, Brooklyn bridge en een grote achtbaan, Excalibur is een groot kasteel, Treasure Island heeft een groot piratenschip, Venatian heeft de gondels (maar dat ritje hadden we al gedaan in Macau en dat hotel was 10 keer groter) en Paris heeft de Eifeltoren… En dat zijn nog maar een aantal hotels, er zijn er nog veel meer… Sommige van deze grootmachten verzorgen ’s avonds gratis shows waar we er ook een aantal van gezien hebben. De beroemde fonteinenshow van Bellagio was echt heel indrukwekkend (Jor had toch gelijk want het was een heel mooi hotel :P) en ook Mirage had een gave show waarbij een vulkaan uit lijkt te basten.
Na het zien van alle over de top hotels dachten we dat het allemaal niet gekker kon, tot we vrijdag ochtend gingen ontbijten bij het buffet van het nieuwste hotel van de strip “the Cosmopolitan”. Onze mond viel al open in de geniale parkeergarage, die per rij aangegeven heeft hoeveel plekjes er nog vrij zijn, en waar ze vrij zijn is aangegeven door middel van rode en groene lampjes. En o ja er hangt zelfs kunst in deze garage. Het hotel heeft naast een nachtclub (wat bijna alle hotels hebben) ook een DAGclub, waar om 11 uur al een lange wachtrij stond. Ook is er een bar IN een kroonluchter…. Het buffet zélf was echt top! We hebben met oud en nieuw in Kuala Lumpur ook een heel groot buffet gehad bij ons hotel van toen en dat valt echt volledig in het niet…. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het was er (ijs, spareribs, taartjes, noodles, omelet station, pizza, salades enz enz enz ) Normaal is bij buffetten alles op grote schalen gekwakt waar iedereen in aan het spitten is, waardoor het er niet altijd even smakelijk uitziet. Hier werd alles geserveerd in kleine pannetjes, waardoor je echt alles wilde proeven, dat was alleen zo veel dat dat echt niet mogelijk was haha.
Natuurlijk hebben we ook even een gokje gewaagd. Le heeft nogal vaak geluk bij het roodkapje spel. Het allerleukst was het winnen van 27 dollar met een inzet van 1 cent :) Zij heeft al het geld dat Jor heeft uitgegeven netjes teruggewonnen, al heeft hij een keer zijn inzet ver 7-voudigd… jammer dat hij maar één dollar had ingezet :) Het is echt bizar om te zien hoeveel geld hier over de tafels vliegt en hoeveel mogelijkheden er zijn om te gokken. Zelfs aan de bar en in het zwembad zijn automaten en pokertafels en als je gaat slapen kun je gewoon geld inzetten voor sportwedstrijden of paardenraces….. Ook is het leuk dat je gratis drankjes krijgt als je achter de gokkasten zit, en wanneer je fooi geeft, komen de serveersters snel weer terug om je van nieuwe drankjes te voorzien. Het duurde alleen even voor we hier achter kwamen :)
Conclusie we hebben het echt heel leuk gehad en het is moeilijk te beschrijven hoe Las Vegas eruit ziet, want alles is 10 keer groter dan je denkt. We zijn nu onderweg naar the Grand Canyon, even afkikken van het continue gepling van de machines en “back to basic” in de natuur. :)
Tot volgende week,
Liefs Joris en Leonie
Ps: We hebben onze auto de naam Elvis gegeven en zijn erg gelukkig dat wij een auto hebben i.p.v. een camper. De campers die je hier ziet rijden zijn echt enorm, meer formaat passagiersbus met aanhanger dan formaat Bruce/Ben/Sir Nigel/Daisy….. :)
Foto’s van deze week:
En speciaal voor fam Velders en Suus een mapje met alle buffet foto’s :)
03 Juni 2012 - 07:36
LENNY:
Dus eigenlijk hadden jullie de wereldreis kunnen beperken tot Vegas.Jammer dat jullie de jackpot er niet gewonnen hebben. Buffet was indrukwekkend...10 dollar? -
03 Juni 2012 - 07:46
Lenny:
O ja, die parkeerlichtjes groen en rood hebben ze hier bij ikea delft ook!!!! -
03 Juni 2012 - 07:48
Maud:
I have to admit, I'm convinced.... wat ziet dat er lekker uit zeg :P
Maarree die lampjes in de parkeergarage heb je ook bij Ikea Delft hoor ;)
Viel Spass in de Grand Canyon!
Gr
Maud -
03 Juni 2012 - 07:51
Fiek:
heerlijk verslag om te lezen Le! Ik ben hier 16 jr terug geweest, long time ago dus. Veel plezier bij de GRAND CANYON. En pas op dat je er niet in valt he ;)
Veel plezier tierelierelier!!! kus fiek -
03 Juni 2012 - 08:12
Peter En Ella:
bah!vervelend hoor,al dat eten!!heb bijna medelijden met jullie!!!!al trek in andijviestampot haha!!! -
03 Juni 2012 - 11:43
Hanneke:
Damn wat een hoop taartjes en lekkers om te kiezen!! mmm :) Veel plezier bij the grand canyon!! xx -
04 Juni 2012 - 07:27
Lucie (& Peter):
Ik heb van de week de foto's van mijn vriendin gezien, die drie weken van het ene natuurpark, naar het andere park, in Amerika gereden heeft. Ik had nooit iets met dit land, maar wat is het prachtig. Prachtige kleuren, geweldig. Ik verwacht natuurlijk binnenkort van jullie dezelfde verhalen. Kijk er al naar uit, veel plezier -
04 Juni 2012 - 10:28
Tineke Van Hartevelt:
Ik ben nu toch wel een beetje jaloers op jullie reis. Geweldig die foto's. Bij het buffet zat ik bijna te kwijlen achter de pc.
Toevallig hebben wij zaterdag ook een feestje gehad met een geweldig buffet! Dus dat maakte het een beetje goed. Groetjes, tot de volgende keer. -
04 Juni 2012 - 13:16
Henk:
...o jeetje, een buffeetje. Hilarisch, ik mis overigens de trouwfoto's uit de Elvis Weddingchappel, die Romijnse (..) in het paleis van Ceasar is trouw-ens ook de moeite waard. Grand Canyon? Boooooooooooooooooring, gewoon nog even lekker genieten in Disney World for grownups.
Have fun, Henk -
04 Juni 2012 - 16:36
Gaby:
WAUW!!!!!!!!!!!!!!! -
05 Juni 2012 - 08:33
Carola:
Hahahah wat een lol! Leuk om te lezen weer zeg!!! Echt suuuper gaaf dat jullie zoveel leuke dingen hebben gedaan in Vegas! Denk dat jullie samen weer de grootste pret hebben gehad om alle leuke en grappige dingen!
Heeeel veel plezier in de Grand Canyon! Lekker weer wandelen en van het mooie uitzicht genieten! ;)
xxxxx