Dag Azië, houdoe en bedankt!
Door: jorisenleonie
Blijf op de hoogte en volg Joris en Leonie
12 Februari 2012 | Singapore, Singapore
Afgelopen zondag hebben we wéér een snorkeltour gedaan en dit keer naar Menjangan island. Hier is een van de mooiste koraalriffen van de wereld, en we snappen waarom want het was prachtig!!!! We hadden dit keer een gids die steeds naar beneden dook om ons wat meer te leren over de vissen en planten, en hij vertelde hoe ze heten. Dit is niet heel goed blijven hangen omdat hij niet best te verstaan was met een snorkel in zijn mond en we onze zelf bedachte namen veel leuker vinden. We hebben geen schildpadden gezien maar wel weer mooie nieuwe vissen en Le moet toegeven dat ze de “verzonnen vis” van Joris ook voorbij heeft zien komen. Joris heeft haar excuses aanvaard. Het was een heerlijke dag.
Maandag werd het tijd om Lovina te verlaten en dat vonden we niet zo’n ramp. Er zaten zoveel Nederlanders, dat we bijna dachten dat er in NL niemand meer over was. Het was zelfs zo erg dat de locals ons in het NL’s aanspraken en dat waren we snel zat. Voordeel was wel dat we weer lekker een frikandel konden eten (in het kader van wereldwijd onderzoek moesten we wel :P). We zijn doorgereisd naar Legian, omdat we Kuta toch net iets te druk vonden. We zijn naar Seminyak gelopen om daar op advies van Jor z’n ouders te eten (want ja hier hadden ze goede bitterballen, dus dat moet getest worden :P).
Dinsdag een lekker stranddagje en Le is in haar eentje duo penotti geworden, want een deel lag in de zon en een ander deel niet. Dat het eigenlijk trio penotti was en ze daardoor nu enorm aan het vervellen is dat negeert ze gewoon. ’s Avonds zijn we bij Bubba Gump gaan eten, een restaurant keten gebaseerd op de film van Forrest Gump als afsluiting van Azië. Singapore is ook nog Azië maar gezien de prijzen zijn wij het daar niet mee eens. Bij Bubba Gump konden we vast wennen want de rekening was ons hele dagbudget haha. Maar het was erg lekker en erg leuk, de bediening was hilarisch en Joris heeft nog een prijs gewonnen met de Forrest-quiz!
Woensdagochtend vlogen we 9 uur ’s ochtends naar Singapore, onze voorlopig laatste AirAsia vlucht. Aangezien we onze laatste rupiahs hadden uitgegeven bij Bubba Gump waren we verrast dat we 15 euro pp airport fee moesten betalen, dat hadden we namelijk niet in rupiahs. Aangezien de dichtstbijzijnde werkende ATM erg ver weg zat en ook nog eens alle winkeltjes en restaurantjes gesloten waren, vonden wij het niet echt tof zo op de vroege ochtend. Het maakte het weggaan van Bali in elk geval minder vervelend. Maar goed, we vinden het wel een heel fijn eiland en zullen vast en zeker eens teruggaan (misschien wel meer dan eens haha) en dan zorgen we dat we nog genoeg geld hebben als we het land uit willen.
Aangekomen in Singapore sliepen we bij Beary Nice hostel (alleen de naam vonden wij al bere leuk) en het hostel deed zijn naam eer aan. En met alle beren die overal stonden voelde Reis-Bertus zich ook helemaal thuis! Woensdag avond hebben we een nachtsafari gedaan. Dit klinkt heel spannend maar het was eigenlijk een op en top toeristische attractie, met trein ritje en al. Eigenlijk was het enorm fout om door de “jungle” op zoek te gaan naar “wilde” dieren in een dierentuin, maar het was een leuke avond en het heeft ook wel wat zo in het donker. We hebben naast het treinritje een wandeltocht gedaan, maar we zouden Joris en Leonie niet zijn als we dieren gespot hadden :) De terugweg naar huis was nog even spannend aangezien het openbaar vervoer stopt met rijden om middernacht…. Met een sprintje hebben we de laatste bus net aan gehaald en lagen wij pas om 1 uur op bed . We waren echt uitgeteld omdat we die dag om 5 uur opgestaan waren om het vliegtuig te halen.
Donderdag hebben we rustig aan de stad verkend en wat regeldingen gedaan, moet soms ook gebeuren…… Af en toe is het bijvoorbeeld nodig om weer eens kleren te wassen. En zeker als een vrouwtje op Bali na het wassen je kleren vochtig in het plastic heeft verpakt en wij daar pas na 2 dagen achter komen….. Bah dat stonk!!! Dus maar lekker zelf opnieuw gedaan :)
Vrijdag zijn we naar Universal Studios gegaan en dat was alweer zo’n top dag! We hadden ook een goede dag uitgekozen want de langste wachttijd was 15 minuten :) De achtbanen waren heel verrassend en één was zowel de engste als de leukste waar we ooit in zijn geweest. Waar we eigenlijk voor gingen (lees: waar Joris al weken zenuwachtig om was haha) was de net geopende attractie: “Transformers: The Ride”. Nog nooit hebben wij zoiets gezien want het combineert achtbaan met 3D film. Dat maakt het een hele vreemde ervaring maar het is tegelijk super tof. Naast al de achtbanen waren er natuurlijk ook de attractie waar Leonie zich meer gedroeg als een kindje op zijn/haar verjaardag met teveel suiker op, dan als een dame van 26. Whahahaha hilarisch was het. We hebben oa een dansje gedaan met King Julian in Madagaskar land en een 4D-shrek show gezien in het Kingdom far far away. We kunnen uren praten over hoe leuk het was, maar dan wordt de blog zo lang dus samenvattend het was echt een top dag!
Na 3 nachtjes te hebben geslapen in Beary Nice vonden we het tijd voor een upgrade en zijn we zaterdag verhuisd naar Beary Best hostel (geen resort Henk, gewoon dorm bedjes :P). We hebben een wandeling gemaakt over de weekend markt in Little India. Dit was een en al bling bling en overal waar het glom was het druk :) Verder hebben we lekker pootje gebadderd in een skypark op het harbourfront en door een van de vele shopping malls gelopen. Tip: doe dit niet op zaterdag want these people are crazy!!!! Ondanks dat de bedjes bij Beary Best zo ongeveer de beste dormbedjes zijn waar we tot nu toe op hebben geslapen, heeft Le niet zo best geslapen. We lagen bij de minst sociale mensen van de wereld op de kamer waarvan er een zo hard snurkte dat Le de dokter wilde bellen om te zien of het wel goed met hem ging. Een van de anderen maakte zoveel herrie dat Le hem op zijn muil wilde stompen maar dat mocht niet van Joris want hij had een bril op (Le kijkt sinds vorige week ook kabouter Wesley :)).Toen om 8 uur de wekker van een van de herrieschoppers zo hard afging dat het in Zoeterwoude te horen was, heeft Le hem de meest vreselijke dingen toegewenst (en Joris heeft nog nooit zo om haar gelachen).
Singapore is duidelijk een stuk rijker dan alle andere landen waar we afgelopen maanden zijn geweest (al komen Hong Kong en Macau in de buurt). En jeetje wat is dat schrikken als je de prijzen overal ziet, het geld vliegt echt je portemonnee uit. Hier is bijvoorbeeld het goedkoopste dorm bedje al 18 euro pp, terwijl we in andere landen een prima double room met eigen badkamer hadden voor 10-15 euro met z’n tweeën….. Even omschakelen dus weer naar westerse prijzen. Naast dat alles duur is, is alles ook heel goed georganiseerd, duidelijk, en schoon. Le vond Singapore erg auti-proof omdat er echt overal picto’s hangen, alles voorgestructureerd is en zij zelfs na één dag al de weg naar het hostel kon vinden: that’s a first:). Mensen zijn ook erg vriendelijk al hebben ze wel allemaal haast en zijn vooral bezig met hun iphone/ipad/blackberry. We zijn blij dat we ons Azië stuk hier eindigen, want als we hier waren begonnen hadden we alle andere grote steden in Azië waarschijnlijk heel vies gevonden.
Het blijft een dubbel gevoel om Azië te verlaten. We hebben het enorm leuk gehad en gaan veel dingen missen: het heerlijke eten, de lage prijzen, het blijven verbazen hoe dingen anders kunnen, want zelfs na bijna een half jaar doen we dat enz. Toch merken we ook aan onszelf dat we met sommige dingen een beetje klaar zijn: het nemen van malariapillen, het continu “no thank you, no massage, no transport”, de onbestendige stukjes vlees , de geur van durian en gedroogde vis op praktisch elke hoek van de straat…. enz. We hebben veel zin om lekker rond te crossen in onze camper, niet afhankelijk te zijn van bus tijden, random busstops in the middel of nowhere en weer zelf te kunnen koken. Het is jammer dat we dit deel afsluiten want er zijn nog zoveel leuke dingen te doen en te zien. Een half jaar is te kort, maar ook als je hier een jaar zou doorbrengen zouden er nog dingen te bedenken waar we nog geen tijd voor hebben gehad. Het is daarom tijd voor de volgende stap, het is tijd om naar nieuw zeeland te gaan.
Straks gaan we ons optutten en dan een drankje drinken op het dak van een sjiek hotel, hopelijk gaat dat beter dan in Bangkok haha. We hebben dit keer de dresscode opgezocht :P Vanavond vliegen we en morgen middag komen we aan in Auckland, waar we woensdag onze camper gaan ophalen. SPANNEND!!!!
We weten niet goed hoe de combinatie camper en internet zal gaan, dus geen zorgen als er volgende week zondag nog geen nieuwe blog opstaat. Grote kans dat we nog gewoon in leven zijn en een prachtige kampeerplek hebben gevonden daar aan de andere kant van de wereld!
Liefs
Le en Jor
Voor foto’s
12 Februari 2012 - 11:34
Lenny:
lieve kids, natuurlijk dank voor het heerlijke begin van mijn zondag. fase twee breekt aan. geniet! -
12 Februari 2012 - 11:43
Ineke En Chris:
Hallo Joris en Leonie
Konden jullie op Bali nog een beetje ruiken dat wij er geweest zijn, wij hebben namelijk in het Legian Beach hotel gelogeerd en wat jullie beschrijven over het eiland mn. over Kuta komt ons zeer bekend voor.
Bedankt voor jullie verslagen, het is iedere week weer genieten.
Wij wensen jullie nog een hele fijne voortgang van jullie verrassingsreis.
Groetjes van Ineke, Chris en Guus -
12 Februari 2012 - 13:54
Tineke Van Hartevelt:
Hallo Joris en Leonie.
We hebben genoten van de verslagen op jullie reis door Azië. We hopen van het vervolg van de reis ook weer mee te mogen genieten. Goede reis en tot het volgende blog. Groetjes -
14 Februari 2012 - 22:37
Leonie Ru:
Hoihoi,
Ik zag je bericht op mijn waarbenjij.nu. Laat inderdaad maar weten wanneer jullie in Picton zijn (als je de ferry naar het zuidereiland neemt dan ben je er al) en dan kunnen we hopelijk een drankje doen. Veel plezier in Nieuw Zeeland! Het is een super mooi land! Liefs