Lekker rappen weetje…. - Reisverslag uit San Diego, Verenigde Staten van Joris en Leonie Velders-Romijn - WaarBenJij.nu Lekker rappen weetje…. - Reisverslag uit San Diego, Verenigde Staten van Joris en Leonie Velders-Romijn - WaarBenJij.nu

Lekker rappen weetje….

Door: jorisenleonie

Blijf op de hoogte en volg Joris en Leonie

28 Mei 2012 | Verenigde Staten, San Diego

Hi there y’all

Week 38 alweer en we zijn in het laatste land van onze reis aangekomen……. We zullen het proberen kort te houden want we hebben heel veel geslapen de eerste dagen in LA. Dinsdag zijn we daar aangekomen na 2 dagen ziek op bed liggen op Fiji, ruim 10 uur vliegen en 15 uur terug in de tijd. Joris was in Fiji nog zo positief met zijn “gelukkig kunnen we de dinsdag nog eens over doen”, tot we in LA waren en het werd “het is nu wel een nachtje langer slapen voor je weer jarig bent…”, dat is de andere kant van de medaille :P.

Eerst even uitleg van de titel: Le heeft al de hele week een liedje van de vliegende panters in haar hoofd en verzint steeds de meest rare varianten op de meeste vreemde momenten. Maar de zin die het meest voorkomt: “lekker rappen weetje, in LA-tje van de US of A-tje, want daar zijn Joris en Le-tje”….. Tja…… En het enige wat Joris dan zegt is “o jeetje”.

Woensdag was een brakdag in ons hostel op Venice Beach. We hebben nog nooit echt een jetlag gehad, want meestal zijn het maar een paar uurtjes tijdverschil die je zo hebt bijgeslapen. Het gevoel wat we in LA hadden was voor ons ’s werelds slechtste jetlag ever, alsof we per persoon minimaal 1 fles tequila hadden gedronken de avond ervoor. Alles koste teveel energie, ons lijf was op en voelden ons echt heel beroerd. Het was zo erg dat we samen 1 kleine pizza hebben besteld en die niet eens op kregen (Joris vooral vond dit erg gênant, de ober heeft wel 10 keer gevraagd of we het soms niet lekker vonden). Maja hoort erbij, lekker veel geslapen en voordeel is dat we zo ook niet meten alle verloren kilo’s eraan eten en niet teveel geld uitgeven :P

Donderdag hadden we geen zin meer in ons eigen getut en hebben we een wandeling gemaakt naar Santa Monica over de boardwalk. De Lonely Planet reisgids beschrijft Venice Beach als een “freak show” vol met rare snijbonen en daar zijn wij het helemaal mee eens. Zo lopen er perfect gestijlde modepopjes met hondjes in pakje die matchen bij hun outfit, bejaarde bodybuilders in een rode tangaslips, zijn er om de 10 stappen tatooshops en stalletjes waar mensen hun handelswaar verkopen wat net uit de prullenbak gevist lijkt te zijn. Dan zijn er nog de zwervers met kartonnen bordjes waarop ze op de meest creatieve manieren om geld vragen en Chinese masseurs, waarzeggers, “kunstenaars” en “straatmuziekanten”. Er zijn veel green doctors waarbij je een formulier kunt kopen om zogenaamde legale medicinale drugs te kopen en hier leken veel mensen graag gebruik van te maken. En tussen dit alles zijn er de gasten op skateboards die soms leuke kunstjes doen, en soms niet heel goed kunnen sturen en dus botsingen veroorzaken. We hebben dus onze ogen uitgekeken en hebben nog niet eens alles beschreven nu :) Omdat we al 5 dagen niet echt goed hebben gegeten (eigenlijk bijna niets) hebben we onszelf getrakteerd op een leuk eet- tentje, met organische gezonde producten, zodat we ons misschien wat beter voelen. Eigenlijk hadden we totaal geen trek, maar we moesten van onszelf eten. Toen we onze bestelling kregen riep Le blij “O ik ben zo gelukkig” en binnen no-time hadden we onze bordjes groenvoer leeg. Nieuwe start in USA!

Vrijdag was echter weer een brakdag, maar wel een waarin we veel regeldingen hebben gedaan. We waren van plan naar het stadscentrum te gaan maar met het openbaar vervoer duurt alles hier uren, dus zijn we lekker even op het strand gaan liggen wat nog geen 5 minuten lopen is van ons hostel. Het was grappig om te zien dat iedereen in zomerkleren rondloopt omdat het eigenlijk heel mooi weer was, maar aangezien wij van het warme Fiji kwamen liepen wij in onze truien en lange broeken.

Zaterdag mochten wij onze nieuwe, nog naamloze, huurauto zelf uitkiezen bij het verhuurbedrijf (echt lopende bandwerk hier) en zijn wij naar San Diego gereden. Het was wel even wennen weer rechts op de weg te rijden in de drukte. We waren bijna vergeten wat file was na die 10 auto’s in OZ die we op een dag tegen kwamen….We vonden het nu wel even mooi geweest in LA, ook al hebben we niets gezien. We komen toch terug om de auto retour te brengen, dus dan gaan wij dan de toeristen dingen doen :) Daarnaast zaten we in de enige wijk in Amerika waar geen Mac te vinden was en na 5 dagen werd het toch wel tijd voor een burger, want het voelde nog niet echt alsof we in Amerika waren.

In San Diego hebben we vooral heel veel gelopen door deze fijne stad. Ons hostel zat midden in het centrum, The Gaslamp Quarter, een erg gezellig sfeervol wijkje vol met kroegjes en leuke restaurantjes. We zijn lekker naar de bios geweest en zondag hebben wij de beroemde San Diego Zoo bezocht. Niet ons beste idee achteraf want het was een zondag middag, met mooi weer en ook nog eens een nationale herdenkingsdag…. Het was een mooie dierentuin, heel groot en dus vandaag ook erg druk. Toen we na een paar uurtjes steeds meer jankende en krijsende kinderen hoorden werd het tijd om te gaan. Vanwege de herdenkingsdag was er een soort marktje met allemaal eet-kraampjes uit verschillende landen. We hebben druk naar het Nederland kraampje gezocht maar die hebben we helaas niet gevonden, een Dutch snack had wel lekker geweest:)

Het was dus een luiwammes week, maar die hadden we echt nodig om uit te zieken/in het ritme te komen. Maar zoals al eerder gezegd, dat hoort erbij. En als we geen jetleg willen, dan hadden we volgens een wijs man maar gewoon in Zoeterwoude moeten blijven :)

We zitten nu zowat aan de Mexicaanse grens, dus misschien gaan we nog even naar ze zwaaien, maar wat we in elk geval gaan doen: naar VEGAS!!!! Hiep hoi!!!!

Tot volgende week

Liefs van Jor en Le-tje in the US of A-tje
Lekker rappen weetje

En bij weinig tekst horen weinig foto’s

• 28 Mei 2012 - 06:18

Jorinde:

Hahaha nu zit het liedje ook in mijn hoofd, dat lijkt me geen goed ideetje. O neetje!
    Alvast veeeel plezier in Vegass:) en toi toi toi natuurlijk! Xxx

• 28 Mei 2012 - 07:59

Daphne :

Hoi Le en Joris!

Volgens jullie weinig tekst, maar toch genoeg meegemaakt :)

Hier is het nu ook goed weer. Het heeft even geduurd, maar nu mogen we er ook van genieten!

Heel veel plezier in Vegas! Niet te veel gokken he:P

• 28 Mei 2012 - 14:16

Gaby:

Hooi liefjes,
    Ik zit hier al 4 dagen weg te kwijnen op mijn werk, Buiten 30 graden. Iedereen is vrij door Pinksteren en bezoekt de mooiste festivalletjes. Ik daar in tegen zit met 5 patienten de minuten weg te kijken MAARRRR ik heb jullie reisverslag en foto's! THANK YOU!!!

• 28 Mei 2012 - 14:51

Lenny:

en voor je het weet, vergeet je, dat je moet genieten en niet zo'n beetje....

ah, heerlijk rijden langs de westcoast

• 28 Mei 2012 - 19:17

O En O En O T:

Mee geleefd met alles en nog wat in jullie brief maar je schreef het al was ik maarin z-------gebleven geintje Maar fijne vacantie voor de rest. Bij ons alles goed.Liefs van ons

• 29 Mei 2012 - 08:58

Carola:

Jeeeetje wat hebben jullie last van die Jetleg! :( Das wel balen zeg, dat je daardoor een week bijna niets hebt kunnen doen! Gelukkig dat het nu beter gaat en dat jullie lekker weer in jullie eigen bolide door the US kunnen scheuren! Ik weet zeker dat jullie Vegas super vet gaan vinden! Naar welke NP's gaan jullie allemaal?
    Veel plezier! xxxxx