Week 40: Wittebroodsweek

Door: jorisenleonie

Blijf op de hoogte en volg Joris en Leonie

11 Juni 2012 | Verenigde Staten, San Francisco

Laten we eens niet bij het begin beginnen maar met het grote nieuws dat we afgelopen dinsdag zijn getrouwd in Vegas! Thuis hadden wij het erover gehad dat een reis zoals wij dat nu maken je relatie kan maken of breken. Als je 24/7 bij elkaar op de lip zit, kan dat heel gezellig zijn en soms helemaal niet. We hadden voor onszelf 2 opties bedacht: óf we komen erachter dat het niet gaat samen en ieder gaat zijn eigen weg, óf we gaan trouwen in Vegas. Gelukkig is het bij ons voornamelijk heel gezellig en hebben we boven verwachting weinig ruzie, en gingen we voor de tweede optie! Hoera!!!! Het hoe en wat volgt hieronder, eerst weer terug naar waar we vorige week geëindigd waren, de natuurparken.

Na 40 weken reizen hebben we al veel mooie natuur gezien: strandjes, bergen, bossen, regenwouden, koraal enz. Je zou verwachten dat we nu op een punt zijn gekomen dat we denken “what else is new”, maar niets is minder waar. De natuurparken in USA zijn zo mooi dat zelf Le er helemaal stil van werd. In Amerika is alles een slag groter dan we gewend zijn; pindakaaspotten in formaat emmer, auto’s/campers waar je u tegen zegt, bij een maaltijd altijd small bestellen want dat is groot genoeg, de Amerikaanse vlag ter grootte van een tweepersoonsdekbed wappert overal vol trots en de Appie XL is ieniemienie vergeleken bij de 24 uurs supermarkten hier…… Ook de natuurparken blijven hier niet bij achter, ze zijn namelijk enorm, waardoor wij ons erg klein hebben gevoeld afgelopen week.

Vorig weekend hebben we veel gereden en hebben we 4 van deze wonderen der natuur bezocht. We begonnen bij Meteor Crater in de Arizona Dessert. Hier is 50.000 jaar geleden een meteoriet is ingeslagen, welke een enorme krater heeft achter gelaten. Als tweede hebben we een stukje over route 66 gereden om de Grand Canyon te bezoeken. Echt héél erg indrukwekkend. We hebben hier een klein wandelingetje gemaakt (het was echt bizar heet), hebben meerdere look-outs bezocht en hebben een Imax film gezien waarbij het leek of je als een vogel door de Canyon vloog. Echt heel erg mooi en een goed alternatief voor een helikoptervlucht die we in eerste instantie wilde maken maar aardig aan de prijs was. Als derde hebben we Bryce Canyon bezocht, weer heel anders dan de andere Canyon, maar zeker niet minder mooi. En als laatste zijn we per ongeluk door Zion NP gereden omdat de weg die we moesten volgen daar toevallig doorheen ging. Dit was een leuke verassing want ook dit was fantastisch mooi en had een lange tunnel die door de bergen ging…Zie foto’s want dat geeft een beter indruk dan dat wij nu 100 keer gaan typen hoe mooi en groot alles was :). Wel fijn dat we digitaal foto’s kunnen maken zeg… Anders hadden we heel veel fotorolletjes moeten wisselen dit weekend.

Hierna zijn we maandag in Vegas teruggekomen en dat was weer even omschakelen na al die mooie natuur. We hadden iets minder geluk met gokken (lees: roodkapje en Le zijn officieel geen vriendinnen meer) en hebben een beetje geshopt want onze kleren zien er steeds slechter uit na al die tijd (lees: er was een H&M dus Le kon het niet laten :)). We sliepen dit keer in Planet Hollywood, wat een mooie kamer had, maar het hotel zelf was beetje tegengevallen. Zo was het bv ruim een half uur lopen van de parkeerplaats naar onze kamer (fijn als je wat vergeten bent, dan ben je 2 uur kwijt met heen en weer lopen…), stond de muziek overal keihard en waren er niet de filmattributen die wij hadden verwacht zoals in de restaurants. Wel hadden wij in de kamer een enorme badkamer, incl. bad met uitzicht op de strip. Niet vervelend hier in te liggen met een glaasje zelfgemaakte mimosa (= champagnecocktail) en te kijken naar al die duizenden knipperende lichtjes (om het verschil maar even te benadrukken met waar we die ochtend wakker werden: een motelletje met piepklein douchje in de middle of nowhere).

En toen was dinsdag de grote dag, hoera!!!! ’s Middags moesten wij eerst een certificaat halen bij het gerechtsgebouw en hierna zijn wij naar “A Little White Chapel” gegaan. Hier zijn ook veel beroemdheden getrouwd oa Frank Sinatra, Bruce Willis en onze vriend Sylvester Rambo, en hier zijn Rachel en Ross in Friends ook getrouwd. We hebben gekozen voor een simpele wedding, gewoon wij twee zonder Elvis-poespas (ze waren duur en lelijk en onze eigen Elvis stond te wachten op ons op de parkeerplaats). Er was een nog simpelere variant die zelf ons te ver ging maar waar Amerikanen veel van houden: een drive-thru optie. Het was erg leuk, wel lopende bandwerk, maar onze pastoor was erg aardig en Le had een gouden jurk aan dus haar dag kon al niet meer stuk haha. We hebben onze vows ter plekke verzonnen: Joris zei allemaal lieve dingen, hierdoor moest Le huilen, kreeg tegelijk de slappe lach om de hele situatie en kwam zelf niet echt verder dan “bedankt jij”. Toen we allebei I do hadden gezegd ging er 1 persoon klappen en dat was onze getuige en fotograaf tegelijk. Toch wel een beetje sneu zo in een lege kapel en jammer dat onze familie en vrienden er niet waren. Daarnaast is het voor ons niet in NL rechtsgeldig (is heel veel papierwerk en dan hadden we thuis al toestemming moeten vragen bij de burgerlijke stand om in het buitenland te trouwen) en dus doen we het natuurlijk thuis gewoon nog eens over, over een tijdje als we iets meer dan 5 euro op onze rekening hebben staan….. :)

Na dit spektakel van een 10 minuten, hebben wij de dag romantisch afgesloten: een uur in de file staan, pizza halen bij Papa John (soort van Domino pizza afhaal toko), die in de auto opeten, in de middle of nowhere slapen langs de snelweg in een motel en we hadden allebei een eigen bedje…. Geeft niets, we hebben Vegas erg leuk afgesloten en hebben erg gelachen om de vreemde blikken van bewoners in het gehucht bij het zien van Le in haar gouden gewaad.

Woensdag hebben we Death Valley bezocht, het 5e National Park, en zijn doorgereden naar Mammoth lakes. Dit mooie meer hebben we donderdag bezocht en zijn hierna naar Yosemite National Park gegaan. We sliepen hier aan de rand van het park in een tent met een bord voor de deur dat er ’s nachts ratelslangen, bergleeuwen en bruine Grizzly beren rondlopen. Al het eten moet dan ook weg zijn want ze breken zo je hut of je auto open…. Slaap lekker…. :)

Donderdag hebben we nog een stuk door Yosemite gereden, met ook weer een aantal mooie lookouts en heeeeeeeeeeeel veel bomen. Het was wel erg druk in het park (file op sommige stukjes, geen parkeerplekken bij het begin van wandelroutes die wij wilden doen) en dus wilden wij op advies van de boswachter donderdag een andere, minder toeristische route gaan lopen naar de sequoia trees. Toen we bij het begin van de route aankwamen, waren hier een aantal mensen (ze zagen eruit als doorgewinterde wandelaars) rek en strek oefeningen aan het doen. We hebben nog maar even gelezen waar we aan wilden gaan beginnen: een minimaal 4 uur durende tocht met sterke klim stukken en bizarre afdalingen, waarbij minstens 3 liter water per persoon werd aangeraden om mee te nemen. Mmmmm niet helemaal waar we zin in hadden en aangezien we enorme spierpijn hadden (de wc van ons tentenkamp lag bovenaan een berg, dus we moesten steeds een kwartier klimmen om te plassen) hebben we besloten toch maar door te rijden richting San Francisco :)

We hebben een drukke week gehad, veel indrukken opgedaan (misschien iets te veel) en in vier verschillende staten geslapen (Arizona, Utah, Nevada, California). De natuurparken waren allemaal super mooi, indrukwekkend en zeer divers. We hebben uitgestrekte dorre vlaktes van de woestijn gezien, besneeuwde bergtoppen en honderden bomen. Deze week rijden we langs de kust terug naar LA en vliegen we vrijdag avond naar Miami. Onze laatste stuk van de reis gaat dan beginnen, in 5 weken van Florida naar New York rijden en dan zijn we weer thuis. En dan moeten we maar eens gaan nadenken waar onze huwelijksreis heen gaat. HAHAHA.

Tot snel en bedankt voor alle lieve berichtjes!

Mister en Misses Velders-Romijn
Foto’s:

• 11 Juni 2012 - 04:22

Merinde:

Aaaaah zo leuk! Ook wel heel grappig aangezien Suus een paar weken terug al zei dat ze het vermoede had dat jullie in Las Vegas gingen trouwen! Congrats!! Nog maar 5 weekkjes, de tijd gaat verschrikkelijk snel nu.. Ga nog even vol op genieten! (Hier is namelijk, zelfs na een jaar, vrijwel niks veranderd) Maar dat komt zeker weten goed! Xliefs

• 11 Juni 2012 - 04:35

Mandy:

Fantastisch! En deze keer zooooo herkenbaar. Wij genieten hier ook volop. Vandaag ook yosemite gedaan. Morgen san fran. Zijn jullie er dan toevallig? Xxx

• 11 Juni 2012 - 06:29

Adinda:

Super leuk Leonie, gefeliciteerd jullie!
    geniet van jullie laatste weekjes, het gaat zo hard.

groetjes Adinda

• 11 Juni 2012 - 06:51

Fiek:

Mooi, mooi, mooi :)

x

• 11 Juni 2012 - 07:56

Lucie:

Ik schrok toen ik jullie bericht begon te lezen. Leuk, trouwen maar hoe zou jullie familie deze verrassing vinden? Maar toen ik verder las begreep ik dat dit een soort "bruiloftje spelen is" Gefeliciteerd.
    Wat een mooi land he? Groetjes

• 11 Juni 2012 - 07:57

Kromhout:

Mooie verhalen weer!

• 11 Juni 2012 - 12:47

Kim:

Super mooi, gefeliciteerd! Ik ben benieuwd of jullie nog een originele reis kunnen vinden, een safari wellicht? :) xx

• 11 Juni 2012 - 17:16

Kim (van Anita ;-)):

Gefeliciteerd!!! Super dat jullie getrouwd zijn in Vegas en t ook nog eens over gaan doen in NL!

Wij zijn niet zover gekomen als een bruiloft, maar wel zover als een aanzoek.. ;-) Dus ook wij gaan ergens over 2 jaar als we meer dan 15 eu op onze rekening hebben trouwen! Leuk, zo'n reis! ;-) Als jullie nog leuke reisideeen en tips hebben horen wij t wel, t begint nu alweer te kriebelen!

X

• 12 Juni 2012 - 16:47

Tineke Van Hartevelt:

Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk!
    Wat zagen jullie er prachtig uit. Ik heb inderdaad bewondering voor jullie samen.
    Zo'n reis en iedere dag met elkaar. Prachtige foto's weer. Tot de volgende keer.

• 14 Juni 2012 - 15:07

Hanneke:

Wauw wauw wauw! Wat een foto's weer! En getrouwd :) Haha! Gefeliciteerd!!